"90 acteurs, koorleden, dansers en figuranten, ..."

"Alle voorstellingen met live orkest"

Arte del Sueño

Als u zich afvraagt wie Arte del Sueño is en wat hen drijft, dan bent u hier aan het juiste adres!

Arte del Sueño is een Harelbeeks theaterensemble dat verbonden is aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans 'Peter Benoit'. Ons bruisende gezelschap telt meer dan 80 acteurs, dansers, koorleden, muzikanten en figuranten. U zou kunnen stellen dat Arte del Sueño een gevarieerde groep is. Vanaf twaalf jaar kunnen jonge, gemotiveerde telgen bij ons terecht en vanaf dat punt kunnen zij met ons mee op avontuur tot ze er grijs en wijs bij neervallen. De lokroep van het podium werkt nu eenmaal erg verslavend. Voor de enthousiastelingen tussen 6 en 12 jaar bestaat er trouwens nog Arte del Niño, gewoon even doorklikken op deze site.

En dan hebben we het nog niet gehad over de mensen die zich achter de schermen uit de naad zwoegen. Zonder de draagkracht van een hardwerkende achterban, komt geen enkel theatergezelschap aan de bak en zo is dat ook bij Arte del Sueño. Wat zou een voorstelling voorstellen zonder decor, kledij, licht, klank en deftige publiciteit? Telkens opnieuw zet een klein leger mensen zich in om de spelers in een mooi kleedje te stoppen, ze in een realistische enscenering te plaatsen, hun gezichtjes op te lichten met nét dat juiste aantal neonlampen en ervoor te zorgen dat hun stem hoorbaar is tot in het diepe hart van Harelbeke City en omstreken.

Het hoofddoel van Arte del Sueño is en blijft iedereen een kans geven om te schitteren op het toneel, verborgen talenten te ontdekken en samen te leren werken en leven met anderen. Je hoeft geen hoofdrol te hebben om in de spotlights te staan: iedereen krijgt stuk voor stuk zijn spreekwoordelijke fifteen minutes of fame toegewezen (al zijn dat er bij ons elke voorstelling op z'n minst 150). Alle leden zijn evenwaardig en net dat creëert een enthousiaste en familiale sfeer, één grote familie met één gemeenschappelijk doel: schitteren in een meeslepend spektakel dat het publiek voldoende gespreksstof biedt tot er weer een nieuwe voorstelling op poten gezet wordt.

De drang om op een podium te staan en de intense vriendschappen zijn wat onze groep samenhoudt. Intens kan je het zeker noemen: elke vrijdag en zaterdag komen we samen om te repeteren en dat voor anderhalf jaar lang. Moet je gek zijn om mee te doen? Dat hoeft niet, maar het helpt.


Bestuur

Voorzitter
Tom Desmet

Penningmeester
Sybe Vandemeulebroucke

Regisseur musical
Ilse Wyffels

Verantwoordelijke sponsoring
Philip Bonte

Secretaris
Joana Colpaert

Ondervoorzitter, Verantwoordelijke PR
Hannes Otté

Verantwoordelijke decor
Christiaan Chiers

Verantwoordelijke Koor
Joke Demuynck


Contact

Adres
Arte del Sueño vzw
Toekomststraat 29
8530 Harelbeke

Leden login © copyright Arte del Sueño vzw.